NK Dinamo NK Hajduk NK Istra 1961 NK lokomotiva NK Osijek NK Rijeka NK Slaven Belupo NK Split NK Zadar NK Zagreb

Priopćenje Udruge Prve HNL

Priopćenje Udruge Prve HNLOdgovor na zapisnik od 8. prosinca 2008. u Varaždinu na kojem se sastalo pet predstavnika klubova Prve HNL (Varteks, Osijek, Dinamo, Slaven Belupo i Inter Zaprešić) :
Na 1.točku zapisnika gdje predstavnici navedenih klubova traže da se utakmice igraju subotom , a ne nedjeljom odgovaramo da je na Skupštini 14.travnja 2008. godine u Rusanovoj 13 u Zagrebu bilo prisutno svih 12 članova Udruge i to sa predstavnicima : Željko Čulo, Damir Vrbanović, Igor Štimac, Branko Laljak, Stjepan Hamonajec, Mile Dumančić, Mario Rubeša, Robert Markulin, Marko Karađole, Branko Janžek, Reno Sinovčić i Dražen Medić. Svi su oni jednoglasno izglasali da se sve utakmice Prve HNL igraju nedjeljom i da se daje načelna suglasnost oko sportsko zabavne emisije.

Vezano uz 2. točku zapisnika u kojem pet predstavnika klubova traži uvid u ugovore za emisiju “Volim nogomet” odgovaramo da su taj projekt na Skupštini održanoj 27. svibnja 2008. jednoglasno podržali. Na spomenutoj Skupštini bili su prisutni predstavnici 11 klubova (Željko Čulo, Damir Vrbanović, Igor Štimac, Branko Laljak, Stjepan Hamonajec, Mile Dumančić, Mario Rubeša, Robert Markulin, Marko Karađole, Branko Janžek, Reno Sinovčić i Dražen Medić, a nedolazak je opravdao jedino predstavnik HNK Rijeke Mario Rubeša) a donešene su odluke da se odobrava potpisivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa zajedničkom realizacijom sportsko-zabavnih emisija, a koje će se emitirati povodom održavanja nogometnih utakmica u sklopu Prve HNL. Svi prisutni tada su dali načelnu suglasnost za pripremu ugovora oko poslovnog udjela u zajedničkoj firmi za produkciju i proizvodnju signala s najmanje 4 reportažnih kola te ostalih potrebnih ugovora za realizaciju navedenog projekta.

Što se tiče 3. točke zapisnika sve odluke donosi Skupština koja predlaže i ukida tijela koja su predviđena Statutom.

Pod 4. točkom u zapisniku predstavnika klubova traže izmjene Statuta na način da se u Statut ugradi odredba o kojoj će predstavnici Klubova u Skupštini biti isključivo direktor i predsjednik kluba.

5. točka zapisnika govori o Ligi 16, a nju ne uvjetuje Prva HNL nego uvjeti licenciranja.

Pod 6. točkom u zapisniku, a u cilju racionalizacije rada Udruge pet predstavnika klubova smatra da im funkcija glasnogovornika nije potrebna. Vrijedi podsjetiti kako se jednoglasnom odlukom Skupštine od 1.rujna 2008. odobrilo potpisivanje ugovora o radu glasnogovornika Tomislava Pašičeka, a uz uvjete prethodnog, jednogodišnjeg ugovora.

Svi ovi zaključci bit će stavljeni na dnevni red Skupštine Udruge Prve HNL u siječnju 2009. godine u vrijeme odigravanja Dvoranskog prvenstva u Zadru.

Ostavite odgovor.

Morate biti prijavljeni da bi napisali komentar.

Linkovi

01http://www.hns-cff.hr/ MAX tv PRVA LIGA VIDEO IZVJEŠTAJI T-PORTAL – SPORT

Tablica MAXtv
Prva liga - 2014./15.

Ut
G+
G-
B
1.Dinamo1230932
2.Rijeka12301028
3.Hajduk12251619
4.Split12161416
5.Lokomotiva12222216
6.Zagreb12162213
7.Istra 196112111611
8.Osijek12121911
9.Zadar12143311
10.Sl. Belupo127229

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kalendar

December 2008